Elkészítés: A kakast megtisztítjuk, részeire szedjük, sózzuk, frissen durvára tört feketeborssal fűszerezzük. A libazsírt felhevítjük a fedeles vaslábosban, majd a megtisztított sonkahagymát és a kakas részeit pirosra sütjük, ha megsültek egy tálra tesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. Ahogy sül, fokozatosan hozzáadjuk a vörösbort, megkeverjük, majd a kakast és a sonkahagymát visszarakjuk a lábosba, felengedjük a húslevessel úgy, hogy ellepje, ha nem elég, pótoljuk vízzel vagy borral. Ekkor kerülnek bele a fűszerek (a sóval óvatosan)!
Lefedjük, és sütőbe tesszük: 160 fokon kb. 2-3 órát pároljuk a kakas korától és fajtájától függően, egyszóval addig, míg megpuhul.
Közben a füstölt szalonnát kiolvasztjuk egy serpenyőben, a zsírján megfuttatjuk a tarhonyát, felengedjük forró vízzel, sózzuk, megfőzzük. Ha szükséges, leszűrjük, de ha kellő mennyiségű vízzel főztük, azt mind magába szívja. Összekeverjük a túróval, és a kakas mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.