Elkészítés: A húst besózzuk, és felforrósított zsíron minden oldalán megpirítjuk. A húst kiszedjük az edényből, és a visszamaradt zsiradékon a feldarabolt zöldségeket is megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, az egész borsot, és kevés sóval ízesítjük. Tovább pirítjuk, míg a paradicsom elveszti piros színét.
Ekkor visszatesszük a húst, felengedjük borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk.
A káposztához kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a lereszelt, besózott és kinyomkodott káposztát, őrölt köménnyel ízesítve puhára pároljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Forrón áttörjük, majd kihűtjük. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a
zsírral. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ezután 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket a csíkokat fél cm széles metéltre vágjuk, és jól meglisztezve, egyenként a deszkán tenyérrel egy mozdulattal megsodorjuk.
Lobogó sós vízben kifőzzük, és az elkészített káposztával összekeverjük.
A káposztás nudlival melegen tálaljuk a
marharagut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.