Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, széles serpenyőbe tesszük. Gyümölcshámozóval meghámozzuk a narancsot, a héj egy részét félretesszük, másik részét hozzáadjuk a szilvához. Ezután kipréseljük a narancsok levét, és beleöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a fahéjat. Felforraljuk, és addig pároljuk, amíg a cukor el nem olvad. Lefedjük, és tovább pároljuk, amíg a szilva meg nem puhul. Ne főzzük túl, hogy a formája azért megmaradjon. Szűrőkanállal kiszedjük a szilvát, és hőálló tálkákba rakjuk. A szirupot 4-5 percig tovább főzzük a serpenyőben, amíg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről, és 5 percre félretesszük. Ha melegen tálaljuk a desszertet, öntsük a szilvára a forró szirupot, ha hidegen, akkor előbb hűtsük le, és úgy öntsük a gyümölcsre. Tálalás előtt távolítsuk el a fahéjdarabkákat. Végül díszítsük narancsgerezdekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.