Előkészítés: A halfiléket megmossuk, 3-4 cm vastagra szeleteljük, besózzuk, félretesszük. A babot megmossuk, megtisztítjuk, kicsit rövidebbre vágjuk, mint a halat, majd sós, forró vízbe dobjuk 4 percre. Leszűrjük, és félretesszük. A szalonnát vékonyra csíkozzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, húsát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, a kiolvadt zsíron félig megsütjük a halakat, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagymát. Adunk hozzá kevés vizet, és addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szétmállik. Ekkor ismét zsírjára pirítjuk, és rátesszük a paprikát (ízlés szerint erőset is), a paradicsomot. Sózzuk és pároljuk. Amikor félig puha a paprika, megszórjuk a fűszerpaprikával, belekeverjük a tejfölt, a félretett babot. Pár percig kíméletesen összefőzzük, és beletesszük a halszeleteket. Amikor a hal teljesen átpárolódott, tálaljuk. Köretnek a tojást összedolgozzuk a liszttel, csipetnyi sóval, és annyi vízzel, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk. Ezt a tésztát kiskanállal sós, forró vízbe szaggatjuk, amikor megfőtt leszűrjük, és leöblítjük. A margarinon megfuttatjuk a kaprot, rátesszük a nagy galuskákat, ha kell, sózzuk, elkeverjük. Tálaláskor az étel tetejére tehetünk még tejfölt.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 794 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.