Előkészítés:
A zöldborsót megtisztítjuk, a burgonyát a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk. A burgonyát kisebb, a sárgarépát pici-pici kockákra, a hagymát finomra, a szalonnát apróra vágjuk.
Elkészítés:
A szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt vajpuhára főzzük. A sárgarépát 2 dl enyhén sós vízben (vagy húslevesben) puhára, de nem pépesre főzzük. Kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót, a maradékot péppé turmixoljuk, hozzászűrjük a sárgarépa főzőlevét, belekeverjük a tejszínt, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, összeforraljuk. A krémlevest mélytányérokba vagy erőleveses csészékbe szedjük. A félretett zöldborsót, a leszűrt sárgarépát és a szalonnapörcöt összekeverjük, végül a leves tetejére-közepére halmozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.