Előkészítés:
A zöldborsót megtisztítjuk, a burgonyát a sárgarépát és a hagymát meghámozzuk. A burgonyát kisebb, a sárgarépát pici-pici kockákra, a hagymát finomra, a szalonnát apróra vágjuk.
Elkészítés:
A szalonnát megpirítjuk, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a zöldborsót és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és fedő alatt vajpuhára főzzük. A sárgarépát 2 dl enyhén sós vízben (vagy húslevesben) puhára, de nem pépesre főzzük. Kiveszünk a levesből 2 evőkanálnyi zöldborsót, a maradékot péppé turmixoljuk, hozzászűrjük a sárgarépa főzőlevét, belekeverjük a tejszínt, utánasózzuk, borsozzuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk, összeforraljuk. A krémlevest mélytányérokba vagy erőleveses csészékbe szedjük. A félretett zöldborsót, a leszűrt sárgarépát és a szalonnapörcöt összekeverjük, végül a leves tetejére-közepére halmozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.