A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fehéredésig pirítom.
Ha a hús elnyerte a kellő álagot, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsompürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majorannával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm. Krumplipürével kínálom.
Megjegyzés
A sertésszűz nálunk az az alapanyag amivel a hétköznapokat is ünnepivé tudom varázsolni, így az ünnepek alatt is nagyon jó szolgálatot tehet. Ha jól van elkészítve, igazi fejedelmi étel készülhet belőle. A zöldborsót bátran helyettesíthetjük kedvünk és ízlésünk szerint más zöldséggel is. A lényeg, hogy készítsük, mert nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.