Az alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a hagymát, és kis lángon addig pároljuk, míg puha lesz, de nem kezd el nagyon színesedni. Hozzáadjuk a gerslit, egy csipet sóval 2 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés rozét. Egy merőkanálnyi alaplevet adunk a gerslihez, és folytonos keverés mellett puhára pároljuk. A levet fokozatosan adagoljuk. A következő kanállal akkor adjuk hozzá, mikor az előzőt már beitta.
20-30 perc alatt a gersli megpárolódik, de nem fő szét, a rizottó pedig krémes és lágy lesz. A végén belekeverjük a vajat, a borsot és a parmezánt.
Miközben a rizottót pároljuk, elkészítjük a gombát. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat egy kevés vajjal, megpirítjuk rajta az apróra vágott póréhagymát és fokhagymát, rátesszük az előkészített gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, öntünk hozzá egy kevés rozét, majd lepirítjuk, és friss petrezselyemmel megszórjuk.
Mikor elkészült az alap rizottó és a gomba, összekeverjük őket, majd lefedve 2-3 percig pihentetjük. A jus-t felhevítjük és hozzáöntjük a vörösbort. Végül a felvágott húst a rizottóra helyezzük, megszórjuk csírával, majd meglocsoljuk a jus-vel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.