A gombákat egy papír segítségével megtisztítjuk vagy meghámozzuk. A szárukat levágjuk, a nagyobb gombafejeket négyfelé szeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe teszünk két kis kocka vajat és egy löttyintésnyi olívaolajat. Amint felhevült, rászórjuk a gombákat. Nagyjából 10 percig pirítjuk, ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés olívaolajat.
Megtörünk három gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk a gombákhoz. Alaposan összeforgatjuk, két percig még pirítjuk, majd ráöntünk másfél deciliter fehérbort. Három perc összerotyogtatás után megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, reszelünk hozzá citromhéjat, levesszük a gázról, és hozzáadunk még egy kocka vajat.
Egy tányérba kiöntve friss petrezselyemmel és egy kis citromlével frissítve azonnal fogyaszthatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a fehérborban párolt petrezselymes pirított gomba!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.