Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és megsütjük benne a felaprított hagymát. A paprikát, és a paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk, és az üvegesre pirult hagymához adjuk. Ételízestővel, sóval és borssal ízesítjük. Ha levet engedett, lefedjük, amíg megpuhul.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy serpenyőt magas hőfokon elkezdünk hevíteni. A megmosott, lehártyázott szüzet felszeleteljük kb. két ujjnyi vastagra. Sóval, borssal fűszerezzük. A felhevült serpenyőbe dobjuk és kérget sütünk mindkét oldalára. Gyorsan kell sütni, így ha nem volt annyira meleg a serpenyő, könnyen kifő a hús szaftja és kiszárad.
A lecsót lehúzzuk a tűzhelyről és beletesszük az elősütött húsokat. Ha nincs sütőbe tehető serpenyőnk, akkor tepsibe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és 10-15 percre betesszük a mikróba. Késsel ellenőrizzük, megfőtt-e. Ha elkészült, felkarikázzuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, sóval és borssal fűszerezzük, valamit hozzáadjuk az aprított petrezselymet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.