A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük amíg elkészül a lecsó.
A hagymát felszeleteljük, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját. A cukkinit felkockázzuk.
Kevés zsíradékon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzádobjuk a paprikát és a negyedelt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, majd alacsony lángon félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit és készre főzzük.
Az öntethez jól kikeverjük a tejfölt a tojásokkal a sajttal, beleszórjuk a snidlinget és sóval ízesítjük.
A tésztából lecsípünk egy keveset - a rácsozáshoz - majd a tésztát kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. Az alját villával megszurkáljuk, meghintjük zsemlemorzsával és elterítjük rajta a cukkinis lecsót. Ráöntjük a tejfölös öntetet. A maradék tésztából pedig berácsozzuk a tetejét. Előmelegített, 180 °C - os sütőben szép aranysárgára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.