Elkészítés: A zöldfűszereket mozsárban a fokhagymával összezúzom, a szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, borsozom, és megforgatom a zúzott fűszer keverékben, felhasználásig a hűtőben pihentetem.
A szalonnát felkockázom, kevés zsíron ropogósra sütöm, majd leszűröm, félreteszem.
Felaprítom a hagymát, a gombát félbe, majd szeletekre vágom. A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm, ha kész elkeverem kevés zsírral és az áttört túróval, egy zsiradékkal enyhén kikent tepsibe téve a sütőben forrón tartom.
A sült szalonnás zsír felén hirtelen megsütöm a befűszerezett hússzeleteimet, majd 1 dl borral és a húslével felöntve, takaréklángon puhára párolom. Közben egy másik serpenyőben, a zsír másik felén, gyengén sózva megpirítom a hagymát, hozzáadom a gombát, rászórom a megmaradt fűszerkeveréket, amiben a szűzpecsenye szeleteket megforgattam, felöntöm a másik deci borral, és zsírjára pirítva sűrű raguvá főzöm. Amikor elkészült, beforralom 2 dl tejföllel.
Adagonként tálalom, egy tányérra 2-3 szelet szűzérmét helyezek, mellé teszek a túrós csuszából, amit meglocsolok gazdagon tejföllel, megszórok pirított szalonnakockákkal, a hússzeletekre pedig a tejfölös gombaraguból adagolok.
Lényeges, hogy frissen, minden összetevőjét forrón helyezzük a tányérra, a tejfölt sem árt kissé előmelegítenünk tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.