Elkészítés: A sütőt előmelegítem 180 fokra. Kikenek egy kerek, fodros szélű üveg- vagy kerámia edényt vajjal, és kilisztezem.
Megpárolom/megfőzöm a brokkolit a meghámozott és felkarikázott sárgarépával, majd lecsöpögtetem, félreteszem hűlni. Megpirítom egy kevés olajon a marhahúst, befűszerezem sóval, borssal, majd ha elkészült, ezt is félreteszem hűlni.
A lisztet a sütőporral, olajjal és vízzel tésztává gyúrom, és nyújtófával két lapostányérnyi darabot formálok belőle. Az egyik darabot beleilessztem a fodros szélű sütőedénybe, megszurkálom az alját egy villával, a másikat szintén kerekre vágom (tányér széle mentén), félreteszem.
A kihűlt zöldségeket és a megpirított marhahúst egy nagyobb keverőtálba rakom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket, a paradicsomot apró kockára vágva, valamint a sajtokat lereszelve. Az így kapott tölteléket a sütőedénybe fektetett tésztára halmozom, és megkenem tojással a tészta szélét körbe, majd a tetejére illesztem a másik tésztadarabot. (A fedő tésztára még a tányérban akár mintákat is vághatok.) mielőtt sütőbe rakom, megkenem a tetejét tojással, hogy a tészta szép piros legyen majd.
Kb. 180 fokon 40-50 percen át sütöm, vagy amíg a tészta aranybarna lesz. Friss, balzsamecetes kevert salátával a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.