A húst hideg vízben lemossuk és hagyjuk a vágódeszkán lecsepegni, majd papírtörlőkendővel leitatjuk róla a folyadékot.
A páchoz a citrom levét kinyomkodjuk összekeverjük olívaolajjal, beletesszük a felszeletelt fokhagymát, egy kávéskanálnyi apróra vágott rozmaringot, adunk hozzá.
A bárányt beleforgatjuk a pácba. Lefóliázva néhány órára betesszük a hűtőbe, időnként fordítunk rajta.
A pácolás után megsózzuk, megborsozzuk a húst, jól bedörzsöljük a steak fűszerrel, majd betesszük egy kiolajazott tepsibe.
A hús mellé rakjuk a megpucolt krumplit, a sárgarépát, a paprikát, a hagymát, a paradicsomot, és hozzá öntünk 2 dl vizet, majd alufóliával beborítjuk.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Időnként meglocsoljuk a húst. Amikor megpuhult levesszük róla a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Megjegyzés
Előnye ennek a receptnek, hogy együtt sül a hússal a köret is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.