A húst feldaraboljuk, megmossuk. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, majd sózzuk, borsozzuk.
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Rátesszük a bárányhúst, majd pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a borral, rátesszük a paradicsomokat.
Lefedjük és hagyjuk párolodni. Mivel a fiatal bárányhús sok nedvességet enged, nem szükséges vizet önteni alá a pároláshoz.
Ha elpárolódott a folyadék, pirosra sütjük a húst. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Az öntetet ráöntjük a bárányhúsra, majd készre sütjük.
Krumplisalátával vagy fejes salátával tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom hagyományos erdélyi húsvéti étel. Húsvétkor amikor levágtuk a bárányt, mindig készül ilyen tojásos bárány is. Két változat ismert: amikor feltört tojást ütöttünk rá, a másik, amikor a főtt tojást villával összetörtjük és azzal gazdagítjuk a bárányhúst. Felnőtt fejjel rájöttem, hogy a báránynak nincs túl sok húsa, főleg a gerincnek és a bordának, ezért kell gazdagítani a fogást, ami hihetetlen finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.