Előkészítés: A pulykamellből kb. 1 cm vastag, (minél nagyobb) szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk, besózzuk. A leeső részeket a töltelékhez (az összes húsmennyiség kb. 1/3-a) ledaráljuk. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük (kb. 10 perc), leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A sütéshez a zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A töltelékhez a vöröshagymát megtisztítjuk, a petrezselymet megmossuk, majd mindkettőt finomra vágjuk.
Elkészítés: A töltelékhez a vajat felforrósítjuk, a vöröshagymát megpároljuk benne, hozzáadjuk a petrezselymet, felhabzásig melegítjük, majd kissé kihűtjük. A sütőt 180 C fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A darált húst, a főtt rizst, a pirított hagymát, a tojással, kevés sóval és törött borssal elkeverjük. A tölteléket a hússzeleten egyenletesen elosztjuk, és a húst az alatta lévő folpack segítségével, mint a rétest feltekerjük. Az így kapott hústekercset baconszeletekbe burkoljuk, amit hústűvel vagy fogvájóval rögzítünk. A sütéshez a zöldségeket és a babérlevelet tepsibe szórjuk, ráhelyezzük a húst, meglocsoljuk az olajjal, és a sütőben, zsírjával többször meglocsolva (3-4-szer) pirosra sütjük (kb. 50 perc). Ha kell, kevés vizet öntünk alá. Amikor elkészült, a húst kivesszük a tepsiből, és alufóliával letakarva melegen tartjuk. Tálalás előtt a hústűket eltávolítjuk, és a roládot felszeleteljük. A visszamaradt zöldségeket lepirítjuk, hozzáadjuk a vajat, a fehérbort és a tejszínt, felforraljuk és leszűrjük. Az ételt az így kapott pecsenyelével leöntve tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 490 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.