A lebbencsleveshez egy edénybe beletesszük a felkockázott szalonnát, pár percig kevergetve sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból és félretesszük. (Ha szükséges, egy pici zsírt aláteszünk.) A visszamaradt zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tésztát, kiszedjük, és félretesszük.
Ezután a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és szalonnát. Megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, felöntjük vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, hozzáadjuk a köménymagot és félpuhár főzzük a zöldségeket.
Ezután hozzáadjuk az előzőleg megpirított tésztát és a felkockázott krumplit, majd készre fűzzük a levest. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.