Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zsályaleveleket keresztirányban hosszú csíkokra vagdaljuk, ha szárítottat használunk, ujjaink között elmorzsoljuk. A májat megmossuk, háztartási papírtörlővel szárazra töröljük. Az érdarabkákat és a zsírt eltávolítjuk, a májat nagyobb darabokra vagdaljuk. A cukkínit és az almát megmossuk, megtöröljük és meghámozzuk. A cukkíni végeit levágjuk, hosszában négyfelé hasítjuk, és 1 centis darabokra szeleteljük. Az almákat félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Az olajat közepes méretű edényben felhevítjük, a hagymát 2 percig az olajban pirítjuk, azután a cukkínit, májat, zsályát és az almaszeleteket hozzáadjuk. Kevergetés közben két további percig pirítjuk. A májat kivesszük, az edénybe beletesszük a rizst, és felöntjük vízzel, valamint 200 ml tejjel. A rizst félrehúzott fedővel nagyjából 25 percig főzzük, amíg megpuhul. Röviddel a főzés befejezése előtt a májat visszatesszük. Ezután kiveszünk a babának 250 g-ot, és a maradék tejjel elkeverjük. A többi rizst a család számára a borssal és a szójaszósszal ízesítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.