Elkészítés: A mexikói zöldségkeveréket egy jénaiba tesszük, megszórjuk pici sóval, majd a tetejét lefedve, mikróban roppanósra pároljuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd teljesen kihűtjük.
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd jól összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük az előzőleg kissé felvert tojásokat, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverünk. Végül hozzáadjuk az előpárolt, kihűtött zöldséget, és óvatosan összekeverjuk. Konyharuhával letakarjuk, szobahőmérsékleten 20-25 percig kelesztjük.
Egy serpenyőben bőséges olajat öntünk, felhevítjük. Ezután kanállal kis halmokat kanalazunk bele a masszából, és pár perc alatt a fánkok mindkét felét szép pirosra sütjük. A kisült fánkokat jól lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük.
A juhtúrós-mártogatóshoz a vajat serpenyőbe tesszük, felhevítjük. Hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk (vigyázzunk, nehogy nagyon megpiruljon). Levesszük a tűzről, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet, simára keverjük. Ezután belekeverjük a krémes juhtúrót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Tálaláskor a zöldséges fánkokat tányérra szedjük, majd mellékanalazzuk a mártogatóst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.