Elkészítés: A megmosott, meghámozott répát, fehérrépát karikákra, a karalábét, zellert kockákra vágjuk (nagyjából egyforma vastag legyen mind). A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, de egyelőre félretesszük, a borsóval és a rózsás zöldséggel egyetemben.
Ötliteres fazékba annyi olajat öntünk, hogy beterítse az alját. Felforrósítjuk, majd rádobjuk a répa-, karalábé- és zellerkockákat, és élénk lángon, fedő alatt, de gyakran kevergetve néhány percig pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, kristálycukrozzzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, beledobjuk a lehéjazott egész hagymát, paradicsompürével ízesítjük. Alaposan elkeverjük, majd lefedve, közepes lángon forrásig hevítjük.
Ekkor beleszórjuk a babérleveleket, a petrezselyem-, kakukkfű- és lestyánadag FELÉT, a krumplikockát, borsót, rózsás zöldséget. Teletöltjük a fazekat vízzel, s egy alapos keverést követően takaréklángon, lefedve folytatjuk a főzést (amikor forrni kezd, a fedőt picit félretoljuk, nehogy kifusson). Ha a zöldségek már csaknem teljesen puhák, a levesbe öntjük a tésztát és a fűszeradag másik felét. Picit nagyobb lángon, kevergetve készre főzzük (kb. 10 perc).
Tészta nélkül is finom. Használjunk minél kevesebb sót!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.