Elkészítés (leves):
1.) A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát negyedekbe, a karalábét kockákra vágjuk. A fehérrépát hosszában kettévágjuk, a zellert pedig egyben is hagyhatjuk.
2.) Egy nagyobb darab margarint megolvasztunk egy lábasban, majd (a karfiol kivételével) rátesszük az összevágott zöldségeket és a félbe vágott csirkeszárnyakat. Néhány percig folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk az egészet, majd felöntjük vízzel. Erőleveskockával, sóval borssal, ételízesítővel, szerecsendióval fűszerezzük, és kb. 40 perc alatt puhára főzzük az egészet.
3.) A főzési idő lejárta előtt 15 perccel a levesbe keverjük a karfiolokat is.
4.) Ha a leves megfőtt, és puhák mind a zöldségek, mind a csirkeszárnyak, elzárjuk a fazék alatt a gázt. Tálaláskor a levest megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Levesbetétnek petrezselymes palacsintát kínálunk mellé.
Elkészítés (petrezselymes palacsinta):
1.) A hozzávalókat habverővel simára keverjük, végül fakanállal hozzákeverjük a felaprított petrezselymet. (Szerintem nem kell túl apróra vágni, akkor lesz igazán mutatós.)
2.) Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. (2 db lesz belőle). A palacsintákat hosszú csíkokra vágjuk (mint a metélt tésztát), és levesbetétként tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.