A lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót, a zsírt és a tejfölt összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Hűtőbe tesszük pihenni, míg a tölteléket előállítjuk.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjjal ízesítjük. Állni hagyjuk kb. 15 percet.
Kinyomkodjuk a reszelt alma levét, majd darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá, és elkeverjük. (Ez felszívja a levét.)
Egy 30x40-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk darált keksszel vagy zsemlemorzsával és az almát elegyengetjük rajta.
Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek.
Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.