Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csiperkegomba

Receptek csiperkegomba hozzávalóval

Leírás

A se nem (szigorú értelemben vett) növény, se nem állat, mégis élőlény gombák megosztják az embereket is: sokan imádják, sokan inkább messziről elkerülik a gombatartalmú ételeket. 

A jó minőségű gomba nem foltos, nincs rajta sérülés, nem törött, ép és egészséges. A boltok polcain kapható gombákat a közhiedelemmel ellentétben kimondottan erre a célra létrehozott gombafarmokon termesztik.

Felhasználható nyersen salátákba, vagy párolva köretként, levesekhez, töltve, sütve, de nagy népszerűségnek örvend például a rántott gomba is – nem csak a vegetáriánusok körében.

Vigyázzunk, mert könnyen összetéveszthető a gyilkos galócával! Amennyiben magunk szedtük az ebédhez valót, úgy mindenképp vizsgáltassuk be gombaszakértővel – ezt magánszemélyeknek térítésmentesen elvégzik bármelyik piacon.

Mikor vedd?

A gombák szezontól függetlenül szinte egész évben kaphatók.

Hogyan tárold?

A gomba relatív kényes alapanyag, tárolása mindenképp szárazra törölve javasolt, a hűtő alsó fiókjába téve pár napig őrzi meg szavatosságát.
Tápérték(100 g)
22 kcal Energia
0.3 g Zsír
2.3 g Szénhidrát
3.1 g Fehérje
Csiperkegomba receptek (544 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.