Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Zsemlegombóc
Szőlő

Receptek szőlő hozzávalóval

Leírás

A szőlő az ősz slágergyümölcse. Persze, nem kell őszig várni, hogy megkóstolhassuk, július végén-augusztus elején már elérhetőek az első korai fajták. Nagyon finom nyersen fogyasztva, szőlőléként lepréselve, de süteményekbe, lepényekbe is tölthetjük. Saláták alapanyaga lehet, és húsok mellé is süthetjük. Még a palacsinta vagy a tejberizs is gazdagabb ízvilágot kap tőle. Persze a borokat is meg kell említeni, az ősz elképzelhetetlen szőlőszüret nélkül.

Magas szőlőcukor tartalmának köszönhetően igazi bomba, ha gyorsan szeretnénk energiához jutni. Vitamin- és ásványi anyagtartalma vitathatatlan, ahogyan az egészségre gyakorolt hatása is.

Mikor vedd?

Az első, korai fajták már július végén-augusztus elején kaphatóak, és késő ősszel is megtalálod az élelmiszerüzletek polcain.

Hogyan tárold?

Hűtőszekrényben, és lehetőség szerint minél frissebben használd fel.
Tápérték(100 g)
69 kcal Energia
0.2 g Zsír
17.2 g Szénhidrát
0.7 g Fehérje
Szőlő receptek (204 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.