Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Mennyit és mit egyen az óvodás? Mit csomagoljunk tízóraira a kisiskolásnak? Min változtassunk, ha aznap edzése van? Mit tehetünk, ha válogatós, ha túl sovány vagy éppen duci? Antal Emese dietetikus, aki MDOSZ elnökeként ismerhetett meg a nagyközönség, most megjelent kötetében igyekszik minden, a 3 és 15 közötti gyerekek étkezésével kapcsolatos kérdést megválaszolni - színesen, viccesen, receptekkel megtűzdelve.
Antal Emese
Antal Emese

A legtöbb szülőben gyakran felmerül a kérdés: vajon helyesen összeválogatott étel kerül-e csemetéjük tányérjára? Hiszen hároméves kor után a gyermek már nem a gondosan elkészített bébiételt kapja, hanem azt eszi, amit a család többi tagja. Legalábbis ideális esetben. A valódi étkezési problémák gyakran ilyenkor kezdődnek: a gyermek nem hajlandó vizet inni, csak gyümölcslevet, állandóan a kakaót követeli, válogat, nem eszik zöldséget, csak sült krumplit, virslit vagy pizzát. Az anyuka pedig kesereg, és nem érti, mikor és mit rontott el.

Míg a babák 2-3 éves koráig rengeteg könyv és cikk foglalkozik azzal, hogyan etessük a piciket, a nagyobbak szüleinek mindeddig nem készült táplálkozási útmutató magyar szakembertől.

Terítsünk étvágygerjesztően!
Terítsünk étvágygerjesztően!

A szerző, a médiából ismert Antal Emese dietetikus, két kisfiú édesanyja, hiánypótló táplálkozási útmutatójában a 3-15 éves gyermekek gondozóinak ad tanácsot: mit tehetünk azért, hogy az étkezés egészséges, ugyanakkor örömteli legyen?

A könyv a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján körbejárja az egyes korcsoportok – óvodások, alsó tagozatosok és felsősök – szükségleteit, bemutatja, hogy az egyes élelmiszercsoportokból mikor és mennyit kellene enniük. Arra bátorítja a szülőket, hogy gyermekükkel közösen vásároljanak, vonják be őket az ételek elkészítésébe, tippeket ad például az egészséges főzéshez, az éttermi étkezéshez, de foglalkozik az élelmiszerbiztonság mindennapi szabályaival is.

A dietetikus szakember azt vallja, hogy semmilyen ételt nem kell tiltani, csak meg kell tanulni, hogy hol van a helye a kiegyensúlyozott étrendben. A szerző a problémás esetekkel is foglalkozik: többek között az ételallergia, az étkezési zavarok, a túlsúly és a soványság kérdéseit is érinti.

A Gyermek az asztalnál című könyvben tanácsok, tippek, korosztályokra szabott mintaétrendek, valamint hasznos táblázatok várnak mindenkit, akinek napi kihívás az óvodás és általános iskolás korosztály helyes táplálása. A közös családi étkezésekhez pedig ínycsiklandó és egészséges receptek csinálnak kedvet.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.