A gyros, bár elsőre nem ez jut róla az eszünkbe, remek ahhoz, hogy felhasználd hozzá a maradékot, hiszen szárnyas hús szinte mindig van a mélyhűtőben, zöldség és joghurt is akad a frigóban. Az étel pedig nem csak vacsorára, de gyerek vagy felnőtt buliba is iszonyúan menő!
A húst bepácolod előre, a joghurt szószt szintén bekevered, zöldségeket összevágod, aztán ha beállítanak a vendégek, csak bedobod a húst a serpenyőbe, vagy kerti buli esetén a grillrácsra, és már tálalhatod is! Hidd el azt a bulit, ahol „házi gyrost” adnak, ráadásul ennyire finoman fűszerezettet, még sokáig emlegeti majd mindenki!
Hozzávalók:
A páchoz:
300 g csirkemell
100 g joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek oliva olaj
1 tk pirospaprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt koriander
½ tk só
A fokhagymás joghurt szószhoz:
150 ml görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
só, ízlés szerint
A tálaláshoz:
pita vagy tortilla
paradicsom, paprika, uborka, fejes saláta vegyesen, felaprítva
Elkészítése:
Vágd a csirkemellet 5 mm vastag szeletekre. Keverd össze a fűszereket a joghurttal és úgy, hogy minden oldalát egyformán érje, kend a pácot a húsra. Tedd a húst hűtőszekrénybe 1-12 órára.
Melegíts egy vastag fenekű serpenyőt közepesen forróra. Tégy bele 1 ek olajat és süsd meg a csirkemell szeletek egyik, majd másik oldalát.
Készítsd elő a pitákat. Ha görög stílusú pitát használsz nincs dolgod, ha „zsebeset”, vágj le a tetejéből egy 1.5 cm-es csíkot, hogy legyen hol betölteni.
Most jön a kreatív rész, a tálalás! Fektess a pita közepére, vagy a pita belsejébe pitafajtától függően pár vékonyra vágott csík csirkét. Szórj rá a zöldségből, majd locsold meg alaposan a joghurtszósszal. Tekerd az egészet szorosan fel, és tálald azonnal!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.