Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Az amerikai filmekből jól ismert jelenet, ahol a főhős palacsintát reggelizik, a pincérnő pedig szorgosan tölti újra a vendég csészéjét kávéval. Nem kell hollywoodi karakternek lenni ahhoz, hogy mi is hasonlóan kényeztethessük magunkat reggelente! Érvek következnek, miért szeretjük az amerikai palacsintát!

Puha, kerek palacsinták: a tengeren túli palacsinta fajták alig nagyobbak, mint a tenyerünk, de kissé vastagabbak - a benne lévő sütőpornak köszönhetően. Alapjuk ugyanúgy a tojás, a liszt és a tej hármasa, mint a hazai verzióknak. Feltekerni azonban nem kell, és hihetetlen változatos feltétekkel lehet fogyasztani!

Az amerikai palacsintához választhatsz juharszirupot, lekvárt, tejszínes krémeket, és persze csokoládéöntetet is!
Az amerikai palacsintához választhatsz juharszirupot, lekvárt, tejszínes krémeket, és persze csokoládéöntetet is!

Amerikai palacsinta >>>

Juharszirup, csokiszósz és sok-sok gyümölcs

Mivel is együk az amerikai palacsintát? Bármivel, ami önmagában is finom, de palacsintával még finomabb. Klasszikus verzió a juharszirupos változat. Az egyes juharfajták törzséből nyert, természetes édesítőt már az amerikai indiánok is gyűjtötték. A legtöbb nagy élelmiszerláncnál kapható, ha azonban mégsem tudjuk beszerezni, helyettesíthetjük mézzel is. Mindenki kedvence a csokis változat. Ehhez elég csak kicsit megolvasztani egy adag tejcsokoládét, de még finomabb, ha kevés tejszínnel is lazítjuk a szószt. Nyáron, egy ráérős reggelen fordítsunk a tálalásra egy kicsit több időt. Amíg kisülnek a palacsinták a forró vajon, készítsünk mellé többféle friss gyümölcsöt. Isteni lesz felkockázott barackkal, sárgadinnyével, vagy eperrel. Télvíz idején tökéletes választás lehet hozzá néhány kanál lekvár is.

Turmix és smoothie

És ha már kényeztetés, akkor az italokról se feledkezzünk meg. A jól ismert eper-banán és csokis turmixok mellett, próbálkozhatunk szuper egészséges smoothie-kal, azaz sűrű, gyümölcsös italokkal is. Néhány kanál fagyasztott áfonyából, vagy málnából, némi narancsléből pazar frissítőt varázsolhatunk. De jó összeállítás az alma, eper, banán is. A gyümölcsökön és dzsúzokon kívül csak egy botmixerre van szükség.

A francia crepe-től a magyar palacsintáig

Ez a csodás étel - illetve ennek őse, már évezredek óta szerepel az ember étlapján. Már a rómaiak idejében is készítették, különböző változatai az egész világon elterjedtek. Az amerikai palacsintához a Skóciában készítettek hasonlítanak a legjobban. A francia crepe-t hatalmas, forró vaslapon sütik, speciális fa lapáttal terítik szét, majd sütik meg. Legismertebb a Crepe Suzette, azaz a narancslikőrös palacsinta. Az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén is közkedvelt. Nálunk talán a Gundel és a Hortobágyi a legnépszerűbb az éttermek kínálatából, míg otthon, a háziasszonyok az egyszerű lekváros, túrós és kakaós palacsintákat készítik. Nemcsak Magyarországon fogyasztanak sós változatot. Az orosz konyha különlegességét a blinit, az apró élesztős palacsintát kaviárral és tejföllel kínálják. Az európai kontinens mellett Afrikában és Ázsiában is kaphatók mindenféle palacsintavariációk. Thaiföldtől Kambodzsáig minden utcai árus kínálja a szuper édes, ragacsos banános palacsintát, ami minden hátizsákos turista kedvence.

Palacsintát, vagy gofrit sütnél? Itt találod a recepteket! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.