Meríts ihletet receptjeinkből és próbálj ki más zöldségeket is, pl. édesburgonyát vagy céklát. A szeletelés pepecselős, de a sütés már gyerekjáték, a rafinált fűszerezés pedig tág teret enged a fantáziádnak. Még tökéletesebb lesz a ropogós élvezet, ha a chipseket mártogatósba tunkolod. Jó ropogtatást!
Gyalulj le 70 dkg cukkinit 2 mm vastag szeletekre, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Szűrőkanállal emeld ki, hűtsd le jéghideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.
Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a cukkinit, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 4 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.
Közben apríts finomra 1 ek tárkonylevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és adj hozzá 1 csipet finom szemcséjű kristálycukrot. Végül forgasd össze a chipsszel.
Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 130 fokra vagy alsó-felső fűtéssel 150 fokra, és takarj le sütőpapírral két tepsit.
Szeletelj fel 60 dkg húsos paradicsomot 5 mm vastagon, és nyomkodd ki a levüket konyhai papírtörlővel. Oszd el a szeleteket a tepsikben, és szárítsd egyszerre a sütő alsó, illetve felső sínjén kb. 2 óra hosszat.
Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra, és dobd bele adagonként a sütőpapírról óvatosan leválasztott paradicsomszeleteket. Szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd barnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.
Közben apríts finomra egy gerezd fokhagymát, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.
Gyalulj le vagy szeletelj fel 50 dkg zellergumót kb. 1 mm vastagon, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Hűtsd le hideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.
Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a zellerszeleteket, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.
Közben apríts finomra 1 ek bazsalikomlevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és ízesítsd egy csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.
Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg sárgarépát hosszában 2 mm vastag szeletekre. Blansírozd forrásban levő sós vízben 30 másodpercig, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.
Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a sárgarépát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.
Közben mozsárban törj össze 1 tk édesköménymagot 1 tk tengeri sóval együtt. Adj hozzá 1 ek reszelt narancshéjat, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.
Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg burgonyát kb. 1 mm vastag szeletekre. Bő hideg vízben áztasd ki belőle a keményítőt, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.
Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele adagonként a burgonyát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd ropogós aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.
Közben keverj össze 1 tk édes-nemes pirospaprikát 1 csipet Cayenne-borssal, 1 tk finom szemű tengeri sóval és 1 csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.