Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Fűszeresek, finomak és 100%-ban természetesek – készítsd el bármelyiket vagy akár mindet a hétvégi partira, a kedvencedet pedig arra az esetre, ha bekuckózol mozizni vagy szurkolni a tévé elé!

Meríts ihletet receptjeinkből és próbálj ki más zöldségeket is, pl. édesburgonyát vagy céklát. A szeletelés pepecselős, de a sütés már gyerekjáték, a rafinált fűszerezés pedig tág teret enged a fantáziádnak. Még tökéletesebb lesz a ropogós élvezet, ha a chipseket mártogatósba tunkolod. Jó ropogtatást!

Tárkonyos cukkinichips

Gyalulj le 70 dkg cukkinit 2 mm vastag szeletekre, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Szűrőkanállal emeld ki, hűtsd le jéghideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyhai papírtörlővel.

Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a cukkinit, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 4 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra 1 ek tárkonylevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és adj hozzá 1 csipet finom szemcséjű kristálycukrot. Végül forgasd össze a chipsszel.

Fokhagymás paradicsomchips

Melegítsd elő a sütőt légkeveréssel 130 fokra vagy alsó-felső fűtéssel 150 fokra, és takarj le sütőpapírral két tepsit.

Szeletelj fel 60 dkg húsos paradicsomot 5 mm vastagon, és nyomkodd ki a levüket konyhai papírtörlővel. Oszd el a szeleteket a tepsikben, és szárítsd egyszerre a sütő alsó, illetve felső sínjén kb. 2 óra hosszat.

Fritőzben vagy lábosban hevíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra, és dobd bele adagonként a sütőpapírról óvatosan leválasztott paradicsomszeleteket. Szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd barnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra egy gerezd fokhagymát, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.

Bazsalikomos zellerchips

Gyalulj le vagy szeletelj fel 50 dkg zellergumót kb. 1 mm vastagon, és blansírozd forrásban levő sós vízben 10 másodpercig. Hűtsd le hideg vízben, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a zellerszeleteket, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben apríts finomra 1 ek bazsalikomlevelet, szórd meg 1 tk durva szemű tengeri sóval, dörzsöld szét jól egy széles késpengével, és ízesítsd egy csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.

Narancsos-köményes sárgarépachips

Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg sárgarépát hosszában 2 mm vastag szeletekre. Blansírozd forrásban levő sós vízben 30 másodpercig, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele a sárgarépát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd aranybarnára kb. 5 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben mozsárban törj össze 1 tk édesköménymagot 1 tk tengeri sóval együtt. Adj hozzá 1 ek reszelt narancshéjat, és dörzsöld szét jól egy széles késpengével. Végül forgasd össze a chipsszel.

Paprikás burgonyachips

Gyalulj le vagy vágj fel 60 dkg burgonyát kb. 1 mm vastag szeletekre. Bő hideg vízben áztasd ki belőle a keményítőt, majd itasd le róla a nedvességet konyharuhával.

Fritőzben vagy lábosban forrósíts fel 1,5 l napraforgó- vagy repceolajat 200 fokra. Dobd bele adagonként a burgonyát, szűrőlapáttal állandóan mozgatva süsd ropogós aranybarnára kb. 3 perc alatt, majd csepegtesd le konyhai papírtörlőn.

Közben keverj össze 1 tk édes-nemes pirospaprikát 1 csipet Cayenne-borssal, 1 tk finom szemű tengeri sóval és 1 csipet finom szemcséjű kristálycukorral. Végül forgasd össze a chipsszel.

MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK, KRÉMEK, PESTÓK >>>

Chipses receptek >>>

5 SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI NASS, AMI NEM HÍZLAL! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.