1. Kétszer ledarált húsból homogénebb masszát kapsz.
2. Legjobb a marhahús, de adhatsz hozzá ledarált füstölt pulykacombot is.
3. A masszát célszerű sütőpapíron rúddá formázni – így azzal együtt átemelheted a tepsibe.
4. A tojást hajszálpontosan 8 percig főzd, majd rögtön hűtsd le, hogy ne legyen sötét csík a sárgája mellett.
5. Fél kg húshoz 5 db főtt tojást számíts, hogy végigérje a rudat, és minden szeletre jusson belőle.
6. Mindegyik szeletben lesz sárgája, ha a masszába helyezés előtt a tojásokról levágod a fehér végüket.
7. A massza közepébe félbevágott vagy kockára vágott tojást is tehetsz.
8. A húsrudat az utolsó negyedórában megkenheted egy kevés tejföllel, ettől szép mázas lesz.
9. A vagdalt tetejét beboríthatod vékonyra szeletelt szalonnával. Takard le fóliával, hogy sütés közben ne égjen meg, és csak a végén vedd le, hogy a rúd megpiruljon.
10. A Stefánia vagdalt melegen vagy langyosan körettel, hidegen salátával fogyasztható, továbbá szendvicshez is kitűnő. Házibulira, partira vagy piknikre előre elkészítheted, és több napig tárolhatod a hűtőben.
11. A hideg vagdaltszeleteket kevés olajon mindkét oldalon megpiríthatod egy serpenyőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.