Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Alapételek

Ez a titok! Így lesz puha és levegős az amerikai palacsinta

Ez a titok! Így lesz puha és levegős az amerikai palacsinta
Az amerikai palacsinta sok szempontból más, mint a magyar: kisebb, vastagabb, de - és itt kezdődik a művészet! -, ha jól van elkészítve, akkor puha és levegős. Szerzőnk sok verziót kipróbált, amíg megtalálta, talán nem a legegyszerűbb, de feltétlenül legfinomabb változatot!

A tökéletes amerikai palacsinta titka, természetesen a részletekben rejlik. A jó pancake-ben sütőpor és szódabikarbóna is van, hiszen az egyik felfelé, a másik széltében húzza a tésztát, a tejföl savtartalma pedig reakcióba lép a kelesztő anyagokkal, ettől válik a tészta még könnyebbé és buborékosabbá. A hab felverését se hagyjuk ki, megint csak azért, hogy a tészta a lehető leglégiesebb legyen!

És akkor a recept. Az amerikai palacsintát - vagy pancake-et - vastag fenekű serpenyőben süssük, alacsony lángon, mert különben pillanatok alatt odakozmál!

Az amerikai palacsintát vastag fenekű serpenyőben süssük, alacsony lángon, mert különben pillanatok alatt odakozmál! (Fotó: Shutterstock)
Az amerikai palacsintát vastag fenekű serpenyőben süssük, alacsony lángon, mert különben pillanatok alatt odakozmál! (Fotó: Shutterstock)


Hozzávalók a tökéletes amerikai palacsintához (6 fő részére):

  • 30 dkg liszt
  • 4 g sütőpor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 6 g só
  • 25 g cukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • juharszirup, vaj, áfonya vagy Nutella

az amerikai palacsinta Elkészítése:

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Tegyük félre.
  2. A tojásokat válasszuk szét, a vajat olvasszuk fel. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
  3. A tojássárgákat, egy habverővel keverjük össze a tejjel és a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk a nedves hozzávalókhoz a lisztes keveréket, és keverjük csomómentesre.
  4. Óvatosan, egy spatulával adjuk a masszához a felvert fehérjéket.
  5. Egy vastag fenekű palacsintasütőt hevítsünk közepesen melegre, és az egészet kenjük ki vékonyan olajjal.
  6. A sütőbe csorgassunk egy kisebb merőkanálnyi palacsintatésztát, vagy ha nagy a sütő, egyszerre többet, egymástól olyan messze, hogy a tésztakarikák ne folyjanak össze.
  7. Hagyjuk a palacsinta egyik oldalát aranybarnára pirulni kb. 3 perc alatt, majd óvatosan, egy spatula segítségével fordítsduk át. A második oldal már sokkal gyorsabban meg fog sülni!
  8. Tálaljuk a palacsintákat tradicionálisan: egy kocka vajjal, kék áfonyával megszórva, juharsziruppal gazdagon meglocsolva, vagy úgy, ahogy a gyerekek szeretik, egyszerűen nutellával vastagon megkenve!
Tálaljuk a palacsintákat tradicionálisan: egy kocka vajjal, kék áfonyával megszórva, juharsziruppal gazdagon meglocsolva (Fotó: Shutterstock)
Tálaljuk a palacsintákat tradicionálisan: egy kocka vajjal, kék áfonyával megszórva, juharsziruppal gazdagon meglocsolva (Fotó: Shutterstock)


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.