A buggyantott tojás még a főzésben jártas háziasszonyok körében is mumus, pedig nem kell tőle félni: ha megvan a technika, tökéletes lesz a végeredmény!
Buggyantott tojást többféleképpen készíthetsz. A leggyakrabban alkalmazott az „örvényes” módszer – mi is így tettük a krumplilevesbe a tojást. Ebben az esetben a forró vízbe villával vagy kanállal kavarsz egy kisebb örvényt, és ennek a közepébe engeded a tojást, amit előtte egy tálkába törtél.
A másik, szintén elterjedt módszer a „folpakos” technika: egy poharat kikensz olajjal, kibéleled fóliával úgy, hogy túllógjon a pohár peremén. Ebbe ütöd a tojást, becsomagolod, és a csomagot gyöngyöző vízbe teszed 3-5 perce.
És végül természetesen készülhet mikróba is: egy bögrét félig töltesz vízzel, beleütöd a tojást, lefeded és 1 percre a mikróba teszed.
(Borítókép: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.