Előző este a bárány fűszersóval jól bedörzsöljük a megmosott és lecsepegtet feldarabolt húst, majd lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
A báránydarabokat sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, rátesszük a vajat, és minden oldalát pár percig pirítva szép pirosra sütjük.
Ha megkérgesedett, rátesszük a megtisztított és félbe szelt hagymát, az aszalt paradicsomot és a fokhagymát, majd felengedjük a száraz borral. Lefedjük, és alacsony hőfokon pároljuk addig, amíg a hús kezd elválni a csonttól. 35-40 perc alatt el is készül.
Megjegyzés
Saját ötlet alapján készült ez a finom,puha zaftos báránysült. Általában ünnep alkalmával szoktam báránysültet készíteni . Húsvétkor,ha tehetjük mindig veszünk bárányt és egy részét lefagyasztom. Nyáron amikor ínyenc falatra vágyunk előveszem.
Én most zöld fűszeres röszti burgonyával és tárkonyos gombasalátával kínáltam.De akár tésztával is kínálható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.