A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Bébipapi

Zöldséges parmezán csipsz gyerekeknek és meccsnézéshez!

zöldséges parmezán csipsz
Ez a foci eb-re készült parmezán csipsz sok élű fegyver: a fiúk sör mellé, a lányok salátába, a gyerekek a la natur fogyaszthatják.

Öt év után, gyerekek nélkül, férjjel kettesben tölthettem 6 napot Dél-Olaszországban a múlt héten. Nehéz a visszatalálás a mindennapokba. Az élményeket otthoni gasztrokalandokkal próbálom konzerválni, kicsit újraélni, és a hétköznapokba beilleszteni.

Sütés a szuvenírból

Amióta a sütés-főzés nem csak a fizikai szükségletek kielégítését, hanem a lélek töltekezését is jelenteni, azóta az utazásaim is új értelmet nyertek. Míg régebben a férjemnek mindig egy új ruháért, karkötőért, vagy kendőért sírtam, mostanában mindenféle különleges alapanyagot igyekszek a kofferbe begyömöszölni. Így történhetett, hogy legutóbbi kalandozásaink során egy egész tömb grana padanoval lettem gazdagabb.

Umamiban gazdag grana padano

Ha megnézzük a legtöbb előrecsomagolt bolti nassot, hamar felfedezhetjük, hogy bizony a nagy része bőséggel tartalmaz ízfokozót. Ha szeretjük az intenzív ízeket, nem kell lemondanunk róla. Igyekezzünk az umami ízt, annak természetes hordozóin keresztül élvezni. Az érlelt sajtokban, és sonkába, a szója és osztriga szószban, az aszalt paradicsomban, bőséggel megtalálhatjuk az ötödik ízért felelős fehérjét.

Egészséges csipsz

A ropogtatás nem csak a mókusoknak okoz örömöt, hanem nekünk is. Kicsik és nagyok jólesően ropogtatják a popcornt a moziban, a csipszet kedvenc filmjüket nézve – ezzel nem kevés felesleges kalóriával dobjuk meg szervezetünket. Gyermekünk egészségéért és alakunkért is sokat tehetünk, ha lightosabb formában hódolunk nassolós vágyainknak.

A zöldséges parmezán csipsz receptjét itt találod >>>

Dóra blogját itt olvashatod tovább >>>

"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.