Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Desszert

A crepes-től a pancake-ig - 7 isteni palacsinta recept a nagyvilágból

Palacsinták a világ körül
A palacsinta a világ minden kontinensén elterjedt étel, számos variációját ismerik, és mindenhol egy picit másképp készítik. Lehet sós, édes, savanyú, vékony, vastag - egy biztos: mindenhol imádják! Következzenek a nemzetek palacsintái, 7 kipróbált, autentikus recepttel!

A palacsinta Franciaországból indult (hódító) útjára, azóta pedig már az egész világot bejárta. A világ minden táján hasonlóképpen készítik, de minden nemzetnek megvan a maga sajátossága.

Szinte minden ország palacsintájában megtalálható az alapanyagok között a tojás, a tej, a cukor és a liszt, ám az összetevők felhasználása és a palacsinta tölteléke eltérő. Míg a magyar palacsinta fő összetevője a liszt, külföldi társai jellemzően kevesebb liszttel, és több tojással készülnek.

Míg a magyaroknál előételként, főételként vagy desszertként egyaránt népszerű a palacsinta, amerikai változatát, a pancake-t főleg reggelire fogyasztják.

Franciaoszrágban crêpe-nek hívják, és magyar rokonával ellentétben éppen csak addig sütik, amíg még megőrzi világos színét és selymes textúráját, a sütési mintázatok nélkül.

Angliában citrommal és cukorral fogyasztják, Olaszországban inkább sós változatát kedvelik.

Orosz rokona a blini, melyet leggyakrabban kaviárral kínálnak. Ázsiai változata a banh xeo nevű jellegzetes(en) koreai finomság, ami egy kurkumás, kókusztejes rizspalacsinta hús- vagy zöldségtöltelékkel, zöldfűszerekkel.

Ha valamelyik nemzet palacsintáját kedvetek lenne kipróbálni, az alábbi autentikus receptek között biztosan találtok

Francia töltött palacsinta narancsszósszal >>>

Almás amerikai palacsinta citromsodóval >>>

Svéd barackos palacsinta >>>

PALACSINTA TOKAJI MÓDRA >>>



Belga spenótos palacsinta>>>
Bolognai rakott palacsinta>>>
Bugaci palacsinta>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.