Szerény kis véleményem szerint a tésztával nem nagyon lehet mellényúlni. Jó, túlfőzheted vagy túlfűszerezheted, de igazából nagyon nem tudod elszúrni, mert a tészta alapvetően jó. Ha esetleg kétségeid vannak, nézz meg egy 2-6 éves korú gyermeket, akinek a kedvenc eledele az üres tészta. Na ugye. Persze, az ő világnézetük szerint elrontod a szósszal, de nyilván egy kolbászos tésztánál nem ők a célcsoport. A felnőttek körében pedig bárkinél sikert arathatsz ezzel a recepttel (kivéve ha vega az illető). :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 ek olívaolaj
1 pár sütni való kolbász
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
só
bors
400 g daraboltparadicsom-konzerv
400 g széles metélt
bazsalikomlevelek
reszelt parmezán
1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kolbászokat. Azután szedjük ki őket, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát 4-5 percig. Akkor jó, ha kissé karamellizálódik.
2. Adjuk a lila hagymához a megtisztított, átnyomott fokhagymát a kimagozott, felkockázott paprikával együtt, és pirítsuk együtt további 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk meg a keveréket, majd forgassuk bele a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután közepes lángon főzzük a ragut 8-10 percig.
3. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután szűrjük és csepegtessük le, majd tegyük tálba.
4. A sült kolbászokat karikázzuk fel, és forgassuk a paradicsomos mártásba. Végül halmozzuk a tésztára. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2017/1. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.