Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Tudtad? Ezért jó, ha egymásra halmozod a frissen sült palacsintákat!

Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.

A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet. De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatsz – még órákkal a sütés után is!

A palacsinatsütés nagy munka, ne hagyd kiszáradni a kész finomságokat! / Fotó: Shutterstock
A palacsinatsütés nagy munka, ne hagyd kiszáradni a kész finomságokat! / Fotó: Shutterstock

Halomban a palacsinták

Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt. A titok: halmozd a palacsintákat egymásra. Ha így teszel, a palacsinták puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is. Tálaláskor a palacsintákat könnyedén szétválaszthatod, és megtöltheted különféle töltelékekkel: túróval, lekvárral, gyümölcsökkel vagy sajttal és sonkával, ha a sós verziót kedveled.

Mindig fogyasztás előtt töltsd meg a palacsintát / Fotó: Shutterstock
Mindig fogyasztás előtt töltsd meg a palacsintát / Fotó: Shutterstock

Palacsintából nem lehet sokat sütni!

Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család (van ilyen?), akkor a maradékot tárold a hűtőben, sütőpapírral elválasztva. Így nem fognak összeragadni, és a palacsinták bármikor felmelegíthetők, tölthetők és tálalhatók.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.