Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

Tudtad? Ezért jó, ha egymásra halmozod a frissen sült palacsintákat!

Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.

A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet. De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatsz – még órákkal a sütés után is!

A palacsinatsütés nagy munka, ne hagyd kiszáradni a kész finomságokat! / Fotó: Shutterstock
A palacsinatsütés nagy munka, ne hagyd kiszáradni a kész finomságokat! / Fotó: Shutterstock

Halomban a palacsinták

Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt. A titok: halmozd a palacsintákat egymásra. Ha így teszel, a palacsinták puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is. Tálaláskor a palacsintákat könnyedén szétválaszthatod, és megtöltheted különféle töltelékekkel: túróval, lekvárral, gyümölcsökkel vagy sajttal és sonkával, ha a sós verziót kedveled.

Mindig fogyasztás előtt töltsd meg a palacsintát / Fotó: Shutterstock
Mindig fogyasztás előtt töltsd meg a palacsintát / Fotó: Shutterstock

Palacsintából nem lehet sokat sütni!

Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család (van ilyen?), akkor a maradékot tárold a hűtőben, sütőpapírral elválasztva. Így nem fognak összeragadni, és a palacsinták bármikor felmelegíthetők, tölthetők és tálalhatók.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.