Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Praktikus

Így lesz szép, feszes a kelt tésztád: mutatjuk a legegyszerűbb trükköt!

A kelt tésztából készült sütemények ellenállhatatlan kedvenceink, akár sós, akár édes finomságot csinálunk belőle. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a munkánkat, érdemes feszesre gyúrni, formázni a tésztát. Mutatjuk is, hogyan!

A kel tészta készítése nem nagy ördöngösség, de tény, hogy vannak lépések, amikre nagy figyelmet kell fordítani. Ilyen például az élesztő felfuttatása, ezt követően pedig a tészta formázása. Hogy könnyebb legyen a tésztával dolgozni, jól formázható és az alakját megtartó végeredményt kapjunk, a kelesztés előtt érdemes szép feszesre alakítani a tésztabucinkat.

A feszesre formázott kelt tészta jobban megtartja az alakját /Fotó: Shutterstock
A feszesre formázott kelt tészta jobban megtartja az alakját /Fotó: Shutterstock

Így lesz szép, feszes a tészta

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának cukrászmestere lépésről lépésre megmutatja azt a nagyon egyszerű trükköt, amitől szép, feszes, formás tésztabucikat kapunk. Higgyétek el, a mozdulatok cseppet sem bonyolultak, egy kis gyakorlás után már pillanatok alatt menni fog.

SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.