Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Praktikus

Így lesz szép, feszes a kelt tésztád: mutatjuk a legegyszerűbb trükköt!

A kelt tésztából készült sütemények ellenállhatatlan kedvenceink, akár sós, akár édes finomságot csinálunk belőle. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a munkánkat, érdemes feszesre gyúrni, formázni a tésztát. Mutatjuk is, hogyan!

A kel tészta készítése nem nagy ördöngösség, de tény, hogy vannak lépések, amikre nagy figyelmet kell fordítani. Ilyen például az élesztő felfuttatása, ezt követően pedig a tészta formázása. Hogy könnyebb legyen a tésztával dolgozni, jól formázható és az alakját megtartó végeredményt kapjunk, a kelesztés előtt érdemes szép feszesre alakítani a tésztabucinkat.

A feszesre formázott kelt tészta jobban megtartja az alakját /Fotó: Shutterstock
A feszesre formázott kelt tészta jobban megtartja az alakját /Fotó: Shutterstock

Így lesz szép, feszes a tészta

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának cukrászmestere lépésről lépésre megmutatja azt a nagyon egyszerű trükköt, amitől szép, feszes, formás tésztabucikat kapunk. Higgyétek el, a mozdulatok cseppet sem bonyolultak, egy kis gyakorlás után már pillanatok alatt menni fog.

SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.