Még finomabb lesz a tészta, ha szóda- vagy ásványvíz helyett tejjel készíted. A tejet apránként add hozzá, így biztosan nem képződnek majd csomók a tésztában.
A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat, az első palacsinta alá még tehetsz egy kevés zsiradékot, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!
A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek.
Ha robotgépet használsz a kikeveréséhez, a palacsintatészta különösen könnyűvé válik.
Csak kevés cukrot rakj a palacsintatésztába, különben leragad a palacsintasütő aljára.
Akkor jó, ha a tésztamassza tejszín sűrűségű, vagyis sűrű, de folyós.
Inkább teflonserpenyőt használj, mert nem ragad bele a tészta, és kevesebb zsiradékra van szükség. A sütésre olaj, illetve olvasztott vaj vagy margarin egyaránt alkalmas.
A zsiradék ne legyen túl forró, különben a palacsinta túlságosan sötét lesz. Csorgass kevés zsiradékot a serpenyőbe (vagy kenőtollal kend ki), majd önts bele egy kis merőkanálnyi tésztát, amit azonnal folyass szét, hogy egyenletesen elterüljön!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.