A 3 tojást ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd tovább keverjük a vízzel és az olvasztott vajjal. A liszteket a sütőporral elvegyítjük és fakanállal beleforgatjuk a tojásos-cukros alapba.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc megsütjük. Még egy ilyen adagot lekeverünk, míg az első lap sül. Ha megsült, a papírt lehúzzuk róla. A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, így kapunk 6 lapot.
A krém elkészítéséhez vizet forralunk egy lábasban. Egy tálba beleütjük a tojásokat, cukrokkal együtt vízgőz felett habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládét és a kakaóport is. Addig keverjük kézi mixerrel, míg jól besűrűsödik. A kihűtött krémhez hozzákeverjük a vajat, jól kihabosítjuk. Megtöltjük a lapokat, és az oldalát is körbe bekenjük vele. Hűtőbe tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára és másnap bevonjuk a karamellel.
A karamellhez a kristálycukrot a vajjal és pár csepp citromlével egy serpenyőben felolvasztjuk. Addig keverjük, míg szép aranybarna lesz. Bevonjuk vele a tortánk tetejét. Gyorsan elsimítjuk és bejelöljük rajta a szeleteket. (Nagyon hamar megszilárdul, gyorsan kell ezt a műveletet elvégezni!) A megmaradt krémmel feldíszítjük. A csokoládés írókát forró vízbe állítjuk és kidíszítjük vele a tortát.
Megjegyzés
Először készítettem ebben a formában, valódi dobos krémmel, karamellel a tetején. 32×37 cm-es tepsiben sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.