Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
Nagyobb serpenyőben forró olajban a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd beletesszük a paradicsompürét, azt is lepirítjuk, és öntünk rá 3 dl vizet. Beletesszük a fűszereket, a bor felét, és visszatesszük a húst. Letakarva, kis lángon pároljuk, s ha kevés rajta a víz, pótoljuk.
A bor másik felében az áfonyát 5-6 percig főzzük.
Amikor a hús megpuhult, kiszedjük. A visszamaradt levet leszűrjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, felforraljuk, és hozzáadjuk a boros áfonyát. Végül a mártásba visszatesszük a húst.
A kroketthez a burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk. Ha kihűlt, áttörjük, és összekeverjük a tojással, a sárgájával, a zsemlemorzsával, a szerecsendióval és sóval. 15 percig pihentetjük.
A burgonyás masszából golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe teszünk 1-1 szem aszalt szilvát. Bő, nem túl forró olajban pirosra sütjük, majd kivéve lecsepegtetjük.
Az áfonyás marhaszeleteket a krokettel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.