Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, szeletekre vágjuk.
Nagyobb serpenyőben forró olajban a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd beletesszük a paradicsompürét, azt is lepirítjuk, és öntünk rá 3 dl vizet. Beletesszük a fűszereket, a bor felét, és visszatesszük a húst. Letakarva, kis lángon pároljuk, s ha kevés rajta a víz, pótoljuk.
A bor másik felében az áfonyát 5-6 percig főzzük.
Amikor a hús megpuhult, kiszedjük. A visszamaradt levet leszűrjük, hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, felforraljuk, és hozzáadjuk a boros áfonyát. Végül a mártásba visszatesszük a húst.
A kroketthez a burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk. Ha kihűlt, áttörjük, és összekeverjük a tojással, a sárgájával, a zsemlemorzsával, a szerecsendióval és sóval. 15 percig pihentetjük.
A burgonyás masszából golyókat formázunk úgy, hogy a közepébe teszünk 1-1 szem aszalt szilvát. Bő, nem túl forró olajban pirosra sütjük, majd kivéve lecsepegtetjük.
Az áfonyás marhaszeleteket a krokettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.