A megtisztított almákat tetszőleges nagyságúra felvágjuk, majd beáztatjuk citromlével elkevert vízbe, és 15 percig pihentetjük.
Ezután lecsepegtetjük az almakockákat, lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, és nagyobb lángon forrásig főzzük. Amikor már felforrt, kisebb lángra vesszük, és lefedjük.
Ha sűrűbb szószt szeretnénk, némileg darabosat, 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat szeretnénk, akkor 12-15 percig. A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, vagy melegen is tálalhatjuk tetszés szerint bármihez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.