Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, 8 felé daraboljuk, vékonyan felszeleteljük.
Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi, majd a citromhéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk.
Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a cukrokat, és egy kevés forró almalével kikeverjük. A keveréket hozzáadjuk a forró almához, és kevergetve főzzük rövid ideig. Közben sóval és fahéjjal fűszerezzük.
Lehűtjük, és citromlével ízesítjük, majd tálalhatjuk.
Megjegyzés
Leginkább főtt húshoz pirított burgonyával tálalom, nagyon szereti a családom. A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.