A fűszereket összekeverjük, bedörzsöljük vele a megmosott és szárazra törölt csirkecombokat és szárnyakat, majd állni hagyjuk.
Az almákat megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megfűszerezzük, hozzadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, egy csipet sót, a cukrot, és lassú tűzön roppanósra főzzük.
Amíg fő az alma, egy grillserpenyőt kikenünk olajjal, majd felhevítjük, és ropogósra sütjük rajta a csirkecombokat és szárnyakat.
Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz. 2 dl hideg vízzel és egy csipet sóval elkeverjük a keményítőt, majd a forrásban lévő almára öntjük gyors kevergetés közben, nehogy csomós legyen. Felforraljuk, és levesszük a tűzről. A csirke mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Csodálatos nyári illata és íze van ennek az ételnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.