A csülköt alaposan sózzuk be. A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre.
Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, majd rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet.
Ezután a bőrös felével felfelé, helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt, pároljuk puhára a húst.
Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe.
Addig süssük, míg szép pirosra sül. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a bőrös felét is.
Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet.
Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd a körettel kínáljuk (a sült lila hagymát és az almát is kínálhatjuk a hús mellé).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.