A csülköt megtisztíjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fokhagymát apróra vágjuk.
A kuktába tesszük a pároló rácsot, beleöntjük az olaj háromnegyedét, hozzáadjuk a káposzta felét, majd a csülköket, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Betakarjuk a káposzta másik felével.
A tetejére csurgatjuk a maradék olajat, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk a borral, kb. 2 dl vízzel, és rázárjuk a kukta fedelét. A forrástól számított 1,5 óra hosszat pároljuk.
Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és lehűtjük a kuktát. Kivesszük a csülköt, egy nagyobb tálra halmozzuk a káposztát, és a tetejére ültetjük a csülköt. Tűzforrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.