Elkészítése: A meghámozott, kicsumázott és kis kockákra vágott almát tűzálló tálba teszem, kevés cukorral meghintem, és a forró sütőben üvegesre párolom.
Közben a vajat a liszttel habzásig hevítem, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzöm.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a fehérjéből kemény habot verek.
Kivajazok négy kisebb formát, és beleszórom a zsemlemorzsát.
Ha a mártás már nem forró, belekeverem a párolt almát és a fűszereket. Ezután adom hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatom a tojáshabot.
A masszát a formákba töltöm, a tetejét simára egyengetem, majd előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon 35-40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e már.
Még tűzforrón melegített tálra borítom, és fagyos málnával megrakom. Csokoládémártással vagy olvasztott csokoládéval meglocsolom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.