A kétszersültet apróra töröm. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem.
A mazsolát megtisztítom, megmosom. 4 kisebb formát kivajazok, porcukorral behintem. Az almát meghámozom, kicsumázom és szeletekre vágom.
A sütőt közepes lángra állítom.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem, majd megsózom és a fahéjat is beleszórom. Apránként felöntöm a tejszínnel, közben folyamatosan kevergetem. Ezután beleforgatom a kétszersültmorzsát, mazsolát, mandulát és almát, végül a tojáshabbal keverem össze.
A masszát a formákban elosztom – ne érjen tovább az edény háromnegyed részénél –, és a forró sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz nem marad.
Még forrón tányérokra borítom, és azonnal tálalom, mert hamar összeesik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.