Elkészítés: A húst jól kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vastagabb, kerek szeletekre vágjuk. A pecsenyezsírban az almaszeleteket megpároljuk, majd az
almát is kivesszük.
A visszamaradt pecsenyelét liszttel meghintjük, 1 dl vízzel feleresztjük, és belekeverjük a tejfölt. Kevés citromlével ízesítjük, összemelegítjük.
A tálon elhelyezett sült köré rakjuk az
almakarikákat, a mártással leöntjük, és az almaszeletek közepét kimagozott meggyel díszítjük. 10 percre forró sütőbe toljuk.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.