Az almát megtisztítjuk, és lereszeljük. Meghintjük kristálycukorral, és lassú tűzön megpároljuk.
Közben összeállítjuk a tésztát. A sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, a reszelt citromhéjat a vajjal összemorzsoljuk. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, és a tejfölt. Kellemes, puha anyagot gyúrunk belőle, amit pihentetünk.
Közben az almát vaníliás cukorral, és fahéjjal ízesítjük, és azt is félretesszük, hogy hűljön egy kicsit.
A tésztát 1/3 – 2/3 részre osztjuk. A nagyobbik felét tepsi nagyságúra sodorjuk, és nyújtófa segítségével, a zsírral kikent, liszttel megszórt tepsi aljába borítjuk. Kevés búzadarával meghintjük, hogy felszívja az alma nedvességét, majd ráhalmozzuk az almát. A megmaradt tésztából 1 centi vastag rudakat sodrunk. Ezekkel berácsozzuk a süteményt úgy, hogy közülük kilátsszon az alma is.
Egy egész, felvert tojással átkenjük a tészta tetejét, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kihűtve szeleteljük, majd porcukorral meghintjük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.