Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a margarinon megpároljuk. Az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével - pár másodperc alatt - a rizslapokat. (A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük.) Ekkor a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből. Ugyanígy járunk el mind a 12 lapnál, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Még gluténmentes diétánk elején barátságot kötöttem a rizslapokkal, könnyen és gyorsan lehet vele mindenféle finomságot összedobni, ráadásul még olcsó is, így akár egy rohanós őszi hétköznap koronája is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.