Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.
Közben az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A tojássárgákat a cukorral vagy mézzel kikeverjük, a felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, a fahéjat, a reszelt almát a levével, és összekeverjük.
A főtt tésztát összekeverjük az almás masszával, és vajjal kikent, kilisztezett kistepsibe simítjuk.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt összeforgatjuk a tejföllel és a tojássárgás cukorral, végül a tészta tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.